Apel državljanima Srbije

Apel državljanima Srbije

News Vijesti

Građani Srbije koji se nalaze u Bosni i Hercegovini i drugim državama morat će se po povratku u matičnu zemlju javiti epidemiologu i svom porodičnom ljekaru, odlučeno je u nacionalnom Kriznom štabu. Kako piše beogradski Blic, ova odluka stupit će na snagu u petak 18. septembra u 18 sati, tako da svi građani koji ljetuju u inostranstvu imaju vremena da se vrate u Srbiju.

“Ono što je veoma bitno je da su sve zemlje u okruženju bilježile porast broja novozaraženih. Crna Gora se nalazi na trećem mestu, na tom spisku su i Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Kod nas je situacija znatno povoljnija. Ovom prilikom apelujemo na sve naše građane koji se nalaze u tim zemljama da se vrate u Srbiju do petka.

Od petka u 18 sati se uvodi nadzor za sve putnike koji ulaze iz tih zemalja da bi se smanjio rizik. Apelujemo na sve građane da se vrate u svoju zemlju, jer ćemo nakon toga imati drugačiji režim”, rekla je zamjenica direktora Instituta Batut i članica državnog Kriznog štaba Darija Кisić-Tepavčević.

Ona je istakla da je nadzor od 10 dana po preporukama Svjetske zdravstvene organizacije. “Ove zemlje smo naveli jer se tu nalazi najveći dio naših građana. U dosta zemalja je gora epidemiološka situacija nego u našoj zemlji”, dodala je Kisić-Tepavčević.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *