Bijela kuća odbila

Vijesti

Bijela kuća odbila je da dostavi dokumenta za koja je izdat nalog a koji su ključni u istrazi za opoziv američkog predsjednika Donalda Trampa, saopštili su danas poslanici Predstavničkog doma Kongresa koji predvode istragu.

Adam Šif, predsjednik Obavještajnog odbora, Eliot Engel, predsjednik Odbora za spoljne poslove, i Karolin Maloni, vršilac dužnosti predsjednika Nadzornog odbora, naveli su u pismu zamjeniku državnog sekretara Džonu Salivenu da smatraju odbijanje Bijele kuće da se povinuje nalogu sub poena “opstrukcijom zakonitih funkcija Kongresa i istrage o impičmentu”.

Dodaje se da su odbori prikupili dokaze o direktnoj povezanosti tih dokumenata, uključujući informacije od ogromnog značaja, sa optužbama da je predsjednik zloupotrebio moć za ličnu političku dobrobit, prenosi Rojters.

“Odbijanjem da predaju dokumenta, među kojima je bilješka o naporima da se zaplaše zaposleni, kao i o komunikacijama u kojima je Tramp od Ukrajine tražiopolitičke istrage, Stejt department ukazuje na to da ti dokumenti podržavaju optužbe protiv predsjednika i drugih”, navodi se u pismu.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *