Čović i Palmer

Čović i Palmer: Značaj reformi

News Vijesti

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer istakli su u današnjem razgovoru značaj sprovođenja reformi, kao i podsticanja investicija i međunarodne saradnje. U razgovoru Čovića i Palmera istaknuto je da su evroatlantske integracije spoljnopolitički prioritet BiH, te naglašen značaj dosljednog sprovođenja reformi za unapređenje suživota i demokratizaciju društva.

Tokom susreta je rečeno da je međunarodna saradnja jedan od ključnih elemenata u postizanju napretka ka EU i NATO savezu, te navedeno da su hrvatski politički zvaničnici u potpunosti posvećeni postizanju članstva BiH u EU i NATO-u, navodi se u saopštenju iz HDZ-a BiH.

U vezi sa lokalnim izborima 2020. godine izraženo je zadovoljstvo zbog nedavnog napretka u pogledu potpisivanja Sporazuma između HDZ-a BiH i Stranke demokratske akcije o izmjenama Izbornog zakona i održavanju izbora u Mostaru. Čović je izrazio zadovoljstvo zbog političkog napretka, ali i naglasio stav hrvatskih zvaničnika o nedjeljivosti lokalnih izbora, te novoj izbornoj diskriminaciji grada Mostara.

On je ukazao na potrebu donošenja sveobuhvatnih izmjena Izbornog zakona da bi konstitutivni narodi u BiH bili zaista ravnopravni i zaštićeni, te da bi legitimnim predstavljanjem bila obezbijeđena politička saradnja, stabilnost i napredak. Čović, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, zahvalio je Palmeru za podršku SAD BiH u lakšem prevazilaženju posljedica pandemije virusa korona.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *