Covid 19: Aktuelnosti

Covid 19: Aktuelnosti

News Vijesti

Deo Otvorenog pisma predsjedniku Vlade Republike Hrvatske – Andreju Plenkoviću:

” O ciframa i nelogičnostima oko broja umrlih već ste upoznati. Cijelo ljeto, ali i početkom jeseni vodila se prava „borba“ netočnih i neusklađenih podataka između DZS i HZJZ. Sve imam u pisanom obliku jer sam to tražila zbog pisanja. Pošto smo zatvoreni za „vlastito dobro“, prema tumačenju vlasti i stožeraša, mnogima su se počele paliti lampice. Ljudi u Njemačkoj izašli na ulice, u SAD isto tako i diljem EU i svijeta. Shvatili su da je sve laž! Shvatili smo i mi, ali još sjedimo u svojim domovima.

A sad dolazimo na prave teme, one koje se skrivaju od javnosti. Običan čovjek, neuk za pristupiti pametnom telefončeku i kompjuteru, pojma nema o čemu je riječ .Stoga ponešto i o tim temama:

 

Vježba NATO snaga u Europi pod nazivom „Defender 2020“.Usred epidemije i u situaciji kada su sve države Evrope zatvorile svoje granice i stavile se u državnu izolaciju – zaključavanje, stigao je kontingent od 30.000, a po nekim izvorima 60.000 vojnika i rasporedio se na pozicije širom europskih zemalja. U Italiji također!  Jesu li ti vojnici NATO-a imuni na corona virus ili su toliko neustrašivi da se ne boje ničega? Ma dajte, molim vas!

 

A Arena Zagreb? Zašto je opet u „pogonu“ i zašto je čuva vojska? Mislite da baš ništa ne znamo! Varate se.

 

 

Pojačana i dosad neviđena cenzura na Youtube kanalima i Facebook-u.Skidaju se svi tekstovi i materijali koji „negativno(čitaj ISTINITO) govore o epidemiji corona virusa i svim drugim osjetljivim temama. Za to postoje posebno zadužene firme koje su kao„treću stranu“angažirale fondacije Georga Sorosa i Billa i Melinde Gates. Još od 2016.godine! Zovu se Fact chekers, a u Hrvatskoj Faktograf. Ta zla orwellovskog „ministarstva istine“ ISTINU uklanja a lažima ustupaju prostor

Gospodine Plenković, ima toga još, no sve ne smijem napisati. Sigurna sam da dobar dio toga znate i vi, no vama to ne znači ništa. Vi odrađujete dogovorenu agendu. A što će biti s državom i nama – građanima boli vas briga. Sve naprijed navedene činjenice svatko može provjeriti

Radite nered u državi služeći nalogodavcima. Pa nismo baš potpuno ludi. Iako je još jako puno hipnotiziranih i nesvjesnih.Jeste li vi svi skupa dobro?”

A svima koji će ovo čitati poručujem:

Mislite svojom glavom, koristite vlastitu intuiciju i ne brinite. Sve je dio plana i sve se odvija u pravcu našeg kolektivnog dobra. Izdržite još malo! Uskoro će sve biti vidljivo i na površini. Oluja je krenula. Neka počisti sve što dolazi iz svijeta tame i neka osvijetli ISTINU, ma kakva bila.

Sad je vrijeme preuzimanja odgovornosti. Sve je u našim rukama. Oni nas mogu  kontrolirati samo ako im mi to dopustimo. Gospodine Plenkoviću, krajnje je vrijeme da nam prestanete lagati.  Zavaravati  nas i iskorištavati , bolje rečeno, gurati nas u propast.

Možete još kratko što hoćete. Nećete moći dokle hoćete, jer BOŽJA JE ZADNJA!

Mr. sc. Arna Šebalj

 

STA NAM GOVORE MASOVNI MEDIJI ?!

Predstavnici francuskog ministarstva zdravlja su saopštili da je danas broj oboljelih osoba skočio za 4.005 u odnosu na ponedjeljak i da je registrovano 8.083 zaraženih virusom korona. “To je treći dan zaredom ispod 10.000 oboljelih, što se nije dogodilo od polovine septembra”, naveli su iz francuskog ministarstva, prenio je Rojters.

U Francuskoj je danas preminulo 775 osoba i broj pacijenata koji su izgubili život od Kovid-19 je sada 53.506. Ukupan broj zaraženih od početka pandemije je 2.230.571, pa je Francuska peta na svijetu po broju inficiranih.

Irska je uspješno prebrodila dvosedmično “zaključavanje”, restriktivne mjere su uglavnom ukinute pa se život užurbano normalizuje, uz neprekidne apele države da se individualno poštuju zaštitne i preventivne mjere. Ponovo su otvoreni saloni ljepote, teretane i vježbaonice, robne kuće i druge trgovine, a potrošači željni kupovine po povoljnijim cenama od ranog jutra čekaju u redovima da uđu u prodavnice, prenio je londonski dnevnik Gardijan.

Na otvaranje restorana, kafića i pabova, Irci će morati da sačekaju do subote, ali ne uzalud jer prema zvaničnim podacima ministarstva zdravstva Irske, stopa zaražavanja smanjena je na prosječnih 89,2 slučaja na 100 hiljada stanovnika i među najnižim je u Evropi, navodi Gardijan.

Istovremeno, zvaničnici upozoravaju da bi epidemijski talas mogao brzo da se vrati ukoliko se građani ne budu pridržavali preventivnih mjera i ne izbjegavaju veća okupljanja.

“Samo zbog toga što možete da radite ono što vam je po volji, ne znači i da bi to i trebalo da radite”, upozorio je Ronan Glin, zamjenik načelnika državnog medicinskog štaba. Sa svih zvaničnih instanci je poslata preporuka da se otkažu sve kancelarijske proslave, a restoranima je naloženo da ne primaju rezervacije za poslovne skupove i ručkove. Iako nisu svi zadovoljni mjerama koje je preduzimala vlada, zvaničnici su upozorili da će ponovo uvesti oštre mjere ukoliko se epidemijski talas bude vratio.

U Srbiji je u posljednja 24 sata od korona virusa oboljelo još 7.999 osoba, što je najviše u jednom danu od početka pandemije, od kojih je najviše u Beogradu – 1.968, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja. Preminulo je 48 osoba, od početka pandemije 1.648.

Broj oboljelih od virusa korona u svijetu premašio je danas 64 miliona.

Preminulih je blizu milion i po, a prema istom izvoru oporavilo se više od 44 miliona pacijenata. Brojke variraju iz sata u sat, a prema posljednjim podacima, 99,4 odsto oboljelih je imalo lakši oblik korone, a 105.733 je u teškom stanju. Procenat oporavljenih je i dalje 97 odsto, dok je procenat preminulih tri odsto.

Podijeli

4 thoughts on “Covid 19: Aktuelnosti

Komentariši