Dodik o Džaferoviću

Dodik o Džaferovićevim stavovima

News Vijesti

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da stavove koje je Šefik Džaferović iznio u razgovoru sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nisu stavovi Predsjedništva BiH, niti je Džaferović u kapacitetu predsjedavajućeg mogao da ih zastupa u tom razgovoru, jer nema saglasnost svih članova Predsjedništva.

Dodik je podsjetio da je Džaferović samo bošnjački član Predsjedništva BiH. “Svako dobronamjeran želi da se u Crnoj Gori, kao i u cijelom regionu, održi mir i saradnja među narodima i državama i na taj dio razgovora nemam nijednu primjedbu. Međutim, neprikladnim smatram reakciju političko vjerske elite Bošnjaka u Sarajevu na nemile scene u Pljevljima o kojima je policija Crne Gore do sada morala da kaže i svoju riječ, jer svako ćutanje nadležnih u takvim situacijama budi sumnju i u sam događaj i u aktere”, istakao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše Džaferovićev stav da “trasirani put Crne Gore pod Đukanovićevim vođstvom nema alternativu”, Dodik je odgovorio da to nije stav Predsjedništva i ako Džaferović to zaista misli mogao je javno i reći ali kao funkcioner SDA.

“Samo mir nema alternativu, a kojim putem će Crna Gora krenuti nakon demokratskih izbora, održanih prije par dana, pitanje je za njene građane”, naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *