Dodik o ruskoj vakcini

Dodik o ruskoj vakcini

News Vijesti

Vijest da je Rusija zvanično odobrila vakcinu protiv koronavirusa uzdrmala je cijeli svijet, a o taj pomak u globalnoj brobi protiv pandemije koronavirusa komentarisao je i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik. Dodik je nakon zasjedanja Političkog savjeta SNSD-a kazao kako je očigledno da postoji globalna utrka oko vakcine protiv koronavirusa, a da će Republika Srpska se potruditi da što prije nabavi verifikovanu i testiranu vakcinu.

“Što se tiče Rusa vjerujem da su to oni proveli po procedurama, a činjenica da će to oni prvo primjenjivati na svom stanovništvu govori o tome da u to treba vjerovati”, prokomentarisao je Dodik. Ranije danas je premijer Republike Srpske Radovan Višković kazao da je vlast u ovom entitetu ponudila avans za rusku vakcinu protiv koronavirusa kako bi taj “dragocjeni lijek građanima bio što prije dostupan”.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković kazao je danas da je vlast u ovom entitetu ponudila avans za rusku vakcinu protiv koronavirusa kako bi taj “dragocjeni lijek građanima bio što prije dostupan”.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Višković je rekao da su predstavnici RS-a informacije o vakcini imali i ranije, jer su bili u kontaktu sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH.

“Vakcina je za početak predviđena za tržište Ruske Federacije, ali u ovom trenutku vode sa razgovori sa određenim kompanijama iz sfere proizvodnje lijekova i medicinske opreme, kako bi se potpisao ugovor da neka od tih kompanija proizvodi za neko drugo tržište”, dodao je Višković.

Podijeli

Review Overview

Summary
5

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *