Džonson najavio

Džonson najavio vojsku na ulicama

News Vijesti

Britanski premijer Boris Džonson objavio je danas novi paket restriktivnih mjera kako bi se zaustavilo širenje virusa COVID-19, navodeći da postoji mogućnost da se vojska upotrijebi kako bi pomogla policiji u sprovođenju mjera, prenosi londonske agencije. Kako navode, Džonson će se obratiti naciji u 19 sati po loklanom vremenu kako bi objasnio mjere.

Džonson je poručio građanima da, ukoliko su u mogućnosti, rade od kuća, a barovima i restoranima da zatvaraju ranije, u 22 sata kako bi se spriječilo brzo širenje drugog talasa virusa korona i da goste služe samo za stolovma. Britanski premijer dodao je da će nove restriktivne mjere važiti najvjerovatnije šest mjeseci, prenosi Rojters.

Džonson je dodao da ukoliko virus ne počne da se suzbija ostaje mogućnost uvođenja još restriktivnijih mjera, poput karantina, prije svega za London. “Zadržavamo pravo da rasporedimo veću silu sa značajnije restriktivnijim mjerama”, rekao je Džonson u obraćanju poslanicima britanskog parlamenta, a nakon sastanka britanske vlade.

Džonson je dodao i da će maske biti obavezne. Kazne za kršenje pravila ići će i do 10.000 funti, dok će pojedinci biti kažnjavani sa po 200 funti ukoliko ne nose masku kada treba. Velika Britanija je na prvom mjestu u Evropi po broju preminulih – 41.788, a zbog pada ekonomije mnogi su ostali bez posla.

Podijeli

Review Overview

Summary
5

1 thought on “Džonson najavio vojsku na ulicama

  1. Nista nece spreciti one koji su se probudili ! Veliko budjenje protiv ovog projecta plasiranog od strane satanistickih bankarskih ljudi !!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *