Džordžija

Džordžija: Ponovo ručno prebrojavanje

News Vijesti

Državni sekretar američke države Džordžija Bred Rajfensberger naredio je da se glasački listići za predsjedničke izbore ponovo ručno prebroje pošto je primijećeno da kandidat Demokratske stranke Džozef Bajden vodi za samo 14.111 glasova ispred protivkandidata Donalda Trampa.

Bajdenu nisu potrebni glasovi iz DŽordžije da bi pobijedio na izborima. On je pobjedom u državi Pensilvanija dobio više od 270 elektorskih glasova neophodnih da bi postao novi predsjednik SAD. “Pošto je razlika tako mala, potrebno je da se glasovi ponovo i u potpunosti ručno prebroje u svakom okrugu. To će pomoći u sticanju povjerenja”, naglasio je Rajfenberger.

On je naglasio da je pet miliona glasača izašlo na izbore u toj državi. Analitičari navode da bi Džordžija mogla biti važna u slučaju problema u drugim državama. Tramp osporava rezultate izbora ali do sada nije objavio nikakve dokaze o eventualnoj prevari.

A novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden i premijer Velike Britanije Boris Johnson jučer su razgovarali telefonom, a u razgovoru koji je trajao 20-ak minuta Zapadni Balkan je bio jedna od tema.

Među zajedničkim prioritetima o kojima su razgovarali bili su suzbijanje i borba protiv COVID-19 pandemije i promicanje globalne zdravstvene sigurnosti, izgradnja održivog ekonomskog oporavka, borba protiv klimatskih promjena, jačanje demokratije i zajednički rad na pitanjima poput Zapadnog Balkana i Ukrajine, prenosi Daily Mail.

Novoizabrani predsjednik izrazio je svoj interes za saradnju s Velikom Britanijom, NATO-om i EU-om na zajedničkim transatlantskim prioritetima i izrazio svoju podršku sporazumu o Sjevernoj Irskoj.

Podijeli

Najčitanije

Ocjena
5

5 thoughts on “Džordžija: Ponovo ručno prebrojavanje

  1. Nije samo geogia u pitanju, cela prica je pokradena.Kada bi ponovo prebrojali glasove na svim mjestima – svima bi bilo jasno sve ! TRUMP!!!!

  2. 2 razloga zbog kojih većina republikanaca odbija priznati Joea Bidena za izabranog predsjednika: 1.Georgia 2.Georgia!!!J
    ednostavno… stranci je potrebna pomoć Trumpa da odredi dva kruga izbora u Gruziji (5. januara ) koji će odrediti sudbinu većine GOP-a u Senatu. A prihvaćanje predsjedničkih rezultata ispred Trumpa moglo bi dovesti republikance u frku s predsjednikom i njegovim pristalicama To Vam je to!Pozdrav staima, dobri ste 😉

  3. Uslje Democrats …banda pokusala da ukrade izbore, nece moci …na redu Wisconsin pa Pennsylvania Georgia Arizona Nevada

  4. Mediji svi vec proglasili pobednika. Neke vodje cak i cestitale vec a ovi jos broje glasove? Pa ovo je ludnica ziva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *