Fauci primio Moderninu vakcinu

Fauci primio Moderninu vakcinu

News Vijesti

Vodeći američki epidemiolog Anthony Fauci primio je danas Moderninu vakcinu protiv koronavirusa. Vakcinacija je išla uživo putem TV prijenosa, a prije nego je primio vakcinu, Fauci je kazao da on ovim želi biti primjer ostatku zemlje.

“Želim ovime pokazati ekstremno povjerenje u sigurnost i efikasnost vakcine i želim ohrabriti svakoga ko ima priliku da se vakciniše da to i učini kako bi na taj način stvorili visoku zaštitu i završili s ovom pandemijom”, kazao je Fauci, piše CNN.

Naglasio je da je vakcinacija vrhunac istraživanja koja su dovela do stvaranja vakcine u rekordnom roku. “U januaru smo otkrili virus, a već sada imamo vakcinu protiv njega koja je data kao izbor mnogima uključujući i mene. I zato mi je čast biti dijelom ovog procesa”, naglasio je. Nakon Faucija, koji je ispraćen aplauzom, vakcinu su primili i Alex Azar sekretar zdravstva i socijalnih usluga te direktor Nacionalnog instituta za zdravstvo Francis Collins i nekoliko zdravstvenih radnika.

Anthony Fauci procijenio je kako će većina Amerikanaca imati pristup novim vakcinama protiv koronavirusa do sredine ljeta 2021. Fauci je u razgovoru za Good Morning America rekao kako očekuje da će vakcinacija općeg stanovništva početi krajem marta ili početkom aprila. Proces bi mogao potrajati i do četiri mjeseca zbog velikog broja građana SAD-a koji žele primiti vakcinu.

Vakcinacija je počela prošle sedmice, a prvi koji su primili Pfizerove i Modernine doze su zdravstveni radnici i građani treće životne dobi. Fauci je pozvao građane da ne putuju i ne planiraju velika okupljanja za praznike, kao i da se potrude što više zaštititi od virusa.

Podijeli

Najčitanije

Ocjena
5

8 thoughts on “Fauci primio Moderninu vakcinu

  1. Zašto im je toliko stalo da se što više ljudi vakciniše? Ne sigurno radi zaštite od “virusa” koji su sami napravili već da bi izvršili depopulaciju prenaseljenog planeta zemlje od “viška” stanovništva. Ovdje kamera ne snima pobliže dok im doktor ubrizgava vakcinu, ne vidi se da li je i ubrizgava, a i da jest u vakcini može biti puno nečeg a ne ono što oni kažu da jest.

Komentariši