imamo vidljive rezultate

Iza sebe imamo vidljive rezultate

News Vijesti

Semir Efendić završava drugi mandat na čelu sarajevske Općine Novi Grad. I na predstojećim izborima je kandidat za tu funkciju. Tim povodom razgovarali smo s njim o tome zašto treći put želi biti načelnik, šta je uradio, a šta ne, ali i o poziciji unutar SDA.

Želite i treći mandat na čelu Općine Novi Grad. Šta ćete ponuditi građanima?

Nudimo nastavak razvoja općine, koji je u proteklim godinama bio impresivan i prepoznatljiv u svim oblastima našeg rada. Građanima je predstavljen sasvim konkretan program rada pod nazivom “Nastavljamo zajedno”, baziran na potrebama svih dijelova općine i našem iskustvu rada u proteklom periodu.

Smatramo da svi projekti koji su iza nas prave vidnu razliku između nas i ostalih koji se nude građanima. Umjesto priče, mi imamo rezultate koji su vidljivi na svakom koraku. Pamtimo vrijeme kada nije bilo tako i one koji sada u drugačijem pakovanju nude “stare vrijednosti”. Vidimo dobro šta su taj blok i njegovi protagonisti uradili od Kantona Sarajevo u prethodnim godinama, i neka o svojim sposobnostima i dobrim namjerama pričaju nekome drugom ko ih ne poznaje dobro kao mi.

Kako se planirate adaptirati na posljedice pandemije i razvoj općine u skladu s tim, prije svega mislim na budžet. Imate li projekcije, da li će biti manji u narednim godinama?

Niko još ne zna do kada će trajati pandemija i problemi koje ona izaziva po zdravstvo i ekonomiju. Ipak, sam početak je bio najteži, kada se desio potpuni lockdown za veliki broj djelatnosti, i nadamo se da do toga neće ponovo doći. Morat ćemo više pažnje obratiti na očuvanje postojeće privrede u odnosu na prethodni period, kada se najviše pažnje posvećivalo programima otvaranja novih radnih mjesta, sada će se morati učiniti sve da se zadrže postojeća. Na tome moraju raditi svi nivoi vlasti, pa nekada, ukoliko bude potrebno, i na štetu nekih drugih programa u budžetima, jer sve je uzalud kada ljudi ostanu bez posla.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *