"Korona-bum" u evropskom žarištu

“Korona-bum” u evropskom žarištu

News Vijesti

Špansko Ministarstvo zdravlja objavilo je danas da je za posljednja tri dana registrovano više 19.000 novozaraženih virusom korona. To je ukupno preko 400.000 aktivnih slučajeva, što je najviše u Evropi. Zbog porasta brojeva i straha usljed nove školske godine mnogi španski regioni su vratili na snagu restriktivne mjere za suzbijanje zaraze, uključujući zabranu velikih okupljanja.

Šef španskog kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, epidemiolog Fernando Simon rekao je da se virus korona sada širi zemljom bez jasnog izvora. “Postoji određeni nivo prenosa u zajednici u cijeloj Španiji, ali u nekim regionima je taj nivo viši nego u drugim. Povratak u škole svakako je prilika za lakši prenos virusa”, rekao je Simon danas novinarima.

U posljednja 24 sata registrovano je 2.060 novih slučajeva, a 34 osobe su umrle. Od posljedica COVID-19 u Španiji je do sada umrlo ukupno 28.838 osoba. Podaci se smatraju nepotpunim zbog nedovoljnog testiranja na početku pandemije, kao i zbog svakodnevnog ispravljanja podataka usljed neažurnog prijavljivanja slučajeva u pojedinim regionima. U Kataloniji je od danas zabranjeno okupljanje više od 10 osoba, a u Mursiji ne smije da se okupi više od šestoro ljudi.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *