Lajen: Napuštam samit EU

Lajen: Napuštam samit EU

News Vijesti

Predsjednica Evrospke komisije Ursula fon der Lajen napustila je sastanak lidera EU 27 zbog odlaska u karantin. Fon der Lajen je neposredno nakon početka sastanka u Briselu dobila informaciju da je član njene kancelarije jutros dobio pozitivan test na korona virus.

“Moj test je negativan, ali iz predostrožnosti odmah napuštam Evropski savet i odlazim u samoizolaciju”, napisala je fon der Lajen na Tviteru. Predsjednica Evropske komisije već je počekom oktobra bila u samoizolaciji zbog prisutvovanja sastanku u Lisabonu na kojem je bila i osoba pozitivna na COVID19.

S druge strane, Komesar za proširenje Oliver Varhelji dobio je i drugi negativan test na kovid-19 i izašao iz karantina u kome se nalazi od povratka iz posjete Zapadnom Balkanu.

“Nisam više u samoizolaciji i nastavljam svoje aktivnosti poštujući zdravstvena upustva. Ostanite bezbedni”, poručio je Varhelji sa svog Twitter naloga.

Oliver Varhelji je u samoizolaciju ušao nakon informacija da je član njegovog tima sa kojim je putovao u posjetu Zapadnom Balkanu bio pozitivan na testiranju na korona virus.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *