Ministar pravde SAD

Ministar pravde SAD: Nije bilo prevare

News Vijesti

Ministar pravde SAD tvrdi da nije bilo prevare koje bi promenile rezultat izbora.

“U ovoj fazi nismo videli prevare u razmerama koje bi mogle da promene ishod izbora”, rekao je Bar u izjavi za agenciju AP.

Bar je rekao da su bile optužbe o “sistematskim prevarama” prema kojima su mašine bile programirane da daju pogrešne rezultate izbora. Dodao je da je su njegovo i ministarstvo za nacionalnu bezbednosti istražila te navode i do sada nije ništa pronađeno što bi potvrdilo te optužbe.

Tramp, koji odbija da prizna svoj poraz, u nedelju je kritikovao ministarstvo pravde i saveznu policiju da mu nisu pomogli u borbi da dokaže postojanje izborne prevare.

Sve je veća tendencija da se pravosudni sistem koristi kao sredstvo za rešavanje svih problema, a kada su ljudi nezadovoljni nečim, čekaju da se pojavi Ministarstvo pravde“, rekao je Bar.

Ministar pravde, poznat po lojalnosti Trampu, do sada je vodio računa da ne protivreči američkom predsedniku.

Bar je početkom novembra ovlastio savezne tužioce da istražuju sumnje na prevaru, ne čekajući da savezne države potvrde rezultate, što je suprotno običajima.

Međutim, Bar je pozvao tužioce da intervenišu samo u slučaju da postoje “značajni” i “verodostojni” navodi o eventualnim izbornim manipulacijama.

Trump Twitter:


Podsetimo:

Od dana izbora, 45 dana, postoji „mrtva / tanka linija“ čekanja / obrade.

Zakonski rok za primjedbe stranih organizacija uključenih u izbore ističe 18.12.2020 !

Podijeli

Najčitanije

Ocjena
5

2 thoughts on “Ministar pravde SAD: Nije bilo prevare

Komentariši