biti jako teško

Naredni mjeseci će biti jako teški

News Vijesti

Čelnik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus, govoreći o pandemiji istakao je da će naredni mjeseci biti jako teški te je upozorio da se već pojedine zemlje nalaze na opasnom putu suočene s mogućim kolapsom zdravstvenih usluga. Ghebreyesus je ocijenio da Sjeverna hemisfera proživljava kritičan trenutak pandemije.

“Narednih nekoliko mjeseci će biti jako teški, a neke zemlje su na opasnom putu i prijeti im kolaps zdravstvenog sistema. Pozivamo državne lidere da odmah poduzmu mjere kako bi spriječili daljnje smrtne slučajeve, propadanje osnovnih zdravstvenih usluga i ponovno zatvaranje škola. Kao što sam rekao u februaru i danas to ponavljam – ovo nije vježba”, istakao je Ghebreyesus.

Čelnik WHO-a je naglasio da previše zemalja bilježi eksponencijalni rast slučajeva zaraze, piše Reuters. “To odmah ukazuje na preopterećenost zdravstvenog sistema koji radi s maksimalno ili iznad svog kapaciteta, a ne smijemo zaboraviti da smo tek u oktobru”, poručio je Ghebreyesus.

Na kraju je istakao da bi zemlje trebale poduzeti sve potrebne mjere kako bi brzo ograničile širenje koronavirusa. Dodao je da bi izbjegle obavezni lockdown ako bi radili na povećanom i poboljšanom testiranju te pronalaženju kontakata zaraženih i provođenju izolacije.

Podijeli

Najčitanije

Ocjena
5

3 thoughts on “Naredni mjeseci će biti jako teški

  1. @Fahida, nema nista od ”Velikog Budjenja” koga smo ocekivali. Cela planeta je pod nekim strahom i slusa ljude iz kutija. Nema sloge, nema razumevanja, ljudi ne shvataju! Dolazi doba najgore tame, 3 dana tame prvo, a nakon toga jeza. Meni je kao majci zao dece , za ovakav tup i lud narod nije ! Ili nas poprskavaju i zgadjuju svakojakim otrovima koji nas cine zombijima bez mozga i nagona za razmisljanjem!? Takvi smo im potrebni …

  2. Danas citam bas na ovom ( za razliku od svih ) objektivnom portalu, kako su u Austriji – ‘ZABRANILI NOSENJE VIZIRA’ jer nisu efikasni i ne sluze nicemu!!! Ako nista drugo , mozemo reci da negde ima nade. Ona poslednja umire

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *