nošenje maski

Obavezno nošenje maski

News Vijesti

Nošenje zaštitnih maski od sutra će biti obavezno i na otvorenom prostoru u Kantonu Sarajevo, što je nova naredba Kriznog štaba KS, a kojom se namjerava suzbiti širenje koronavirusa.

Kako je potvrđeno portalu Klix.ba za provođenje nove naredbe će biti zaduženi službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS, a kazne za nenošenje maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru će navodno iznositi 500 KM.

Prema novoj uredbi Kriznog štaba KS, zaštitne maske će biti obavezne u svim prostorima, osim za sportiste na utakmicama i treninzima, bicikliste, vozače automobila, motora i električnih romobila.

“Shodno ranije usvojenim izmjenama i dopunama zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira KS, policija će sankcionisati one koji se ne budu pridržavali donesene naredbe. Apelujemo na građane i posjetioce KS da se strogo pridržavaju i poštuju naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS”, kazali su nam iz Uprave policije KS.

Nova naredba stupa na snagu od sutra, 15. oktobra i bit će na snazi do 31. decembra, a detaljnije saopćenje za javnost bi trebalo biti poznato sutra.

Podijeli

1 thought on “Obavezno nošenje maski

  1. Svi mi koji želimo doći i posjetiti svoje roditelje dolazimo u situaciju da izaberemo hoćemo li doći ili ne (pa ko zna hoćemo li uopće vidjeti žive roditelje, posebno za nas s Američkog kontinenta) ili doći, mučiti se po dolasku i odlasku, a zatim završiti u samoizolacija (koja je obavezna) na dvije sedmice … I ko zna kada će se države otvoriti jedna drugoj (Kanada i SAD su zatvorile granice barem do 21. jula, na primjer), ko zna kada će svoje granice otvoriti za dolaske, niko ne zna hoće li biti nove pandemije ili će biti zadržati ekonomiju i radna mjesta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *