Obilježavanje "Oluje"

Obilježavanje “Oluje” u Kninu

News Vijesti

Potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević, inače prvi Srbin koji prisustvuje obilježavanju godišnjice Oluje, se nakon programa na obilježavanju vrlo kratko obratio novinarima.
“Poštujemo sve žrtve, bez obzira na nacionalnost. Sjećanja na žrtve trebamo poštovati. Emocije su još svježe. Čuo sam poruke pomirbe, mira i budućnost, i takvim smatram i svoj dolazak, kao zalog za budućnost”, poručio je.

Milošević je dodao i kako smatra da je ovo tek prvi korak. “I smatram da je ovo samo prvi korak. Ti napadi su očekivani, i ja razumijem to, prvenstveno kao govor ljudi koji su pretrpjeli bol i osjetili nepravdu”, kazao je Milošević, prenosi Večernji.hr.

A srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je u Sremskoj Rači, tokom obilježavanja 25. godišnjice stradanja u akciji “Oluja”, kazao da je da više neće biti “Oluja”.
“Ponosan sam jer Srbi imaju ponosnu i nezavisnu državu koje može da stane u odbranu srpskih grobova, ali i budućnosti”, kazao je Vučić, dodavši i to da je ponosan što Republika Srbija i Republika Srpska od 2014. zajedno obilježavaju godišnjicu stradanja Srba u akciji Oluja.

Poručio je kako Srbija pristaje na pomirenje, ali ne na poniženje. “Rekao sam im da više neće biti ‘Oluja’ jer se Republika Srpska i Srbija više neće svađati”, izjavio je Vučić. Niko im, prema njegovim riječima, ne može zabraniti da tuguju za nastradalima.

“Srbi su zatirani samo zato što su Srbi. Srbi su krivi za sve. Ta matrica je postavljena i teško ćemo je danas i sutra izmijeniti. Ne maštamo o tome da ćemo promijeniti mišljenje svijeta”, istakao je on. Naveo je kako moraju otkriti sve užase koje su Srbi iskusili. “Srbija nikada neće imati žig sramote koji su joj na čelo stavljali”, smatra Vučić.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *