restriktivnije mjere

Od danas restriktivnije mjere

News Vijesti

Kako saznaju mediji, s obzirom na porast broja zaraženih, sve popunjenije bolničke kapacitete i nepridržavanje mjera, danas će Federalni krizni štab donijeti nove – restriktivnije mjere koje se tiču direktno građana. Te mjere ne uključuju nikakva zatvaranja.

Mjere će se ogledati u ograničavanju okupljanja na otvorenom i zatvorenom te u ograničavanju kretanja ljudi. Za sada nisu poznati detalji, ali kako saznajemo, mjere će se direktno odraziti na svakodnevni život građana u cilju smanjenja širenja koronavirusa.

Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH bi trebao sutra u 14 sati izaći u javnost s detaljima o novim mjerama. Trenutno je u FBiH na snazi ograničeno okupljanje na 50 osoba na otvorenom i 30 u zatvorenom. Na području cijele FBiH obavezno je nošenje zaštitnih maski i na otvorenom i u zatvorenom.

Nedavno je Krizni štab donio odluku o skraćivanju trajanja samoizolacije sa 14 na 10 dana za lakše i srednje teške slučajeve.

U posljednja 24 sata u FBiH je registrovano 608 novozaraženih osoba, a prijavljena su čak 52 smrtna ishoda. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Kantonu 10.

Podijeli

2 thoughts on “Od danas restriktivnije mjere

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *