Rat sa narko-kartelima

News Vijesti

Američki predsjednik Donald Tramp na Twitteru je poslao vrlo ozbiljne poruke nakon masakra u Meksiku u kojem je ubijeno devet članova američke mormonske porodice.

“Predivna porodica i prijatelji iz Utaha žrtve su međusobnog obračuna opasnih narko-bandi. Ako Meksiko zatraži našu pomoć da se riješi tih čudovišta, Sjedinjene Države stoje na raspolaganju, spremni smo i voljni umiješati se i odraditi posao brzo i učinkovito. Narko-karteli su postali veliki i moćni, ponekad je potrebna vojska da porazi vojsku”, napisao je Tramp.

“Došlo je vrijeme da Meksiko, uz pomoć Sjedinjenih Država, objavi rat narko-kartelima i izbriše ih s lica zemlje. Jedva čekamo poziv vašeg sjajnog novog predsjednika”, dodao je Tramp. Podsjetimo, najmanje devet članova američke porodice Lebaron, uključujući i djecu, ubijeno je juče u napadu na sjeveru Meksika. Nepoznati napadači ubili su Lebaronove koji su bili povezani s mormonskom zajednicom nastanjenom u Meksiku prije nekoliko decenija.

Žive su ih spalili, a žrtve su stare od osam mjeseci do 43 godine. Ubistva su se dogodila tokom odlaska na vjenčanje. Sedamnaest članova porodice Lebaron i Langford krenulo je na svadbu u svojim vozilima, kada su na njih zapucali nepoznati napadači.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *