Reforme i neformiranje vlasti

Vijesti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković na sastanku sa ambasadorom Švedske u BiH Johanom Stromkvist ukazao je da se nekonstituisanje Savjeta ministara i Vlade Federacije BiH negativno odražava na nastavak svih reformskih procesa i realizaciju infrastrukturnih projekata.

Višković je istakao opredijeljenost Republike Srpske za evropske integracije i naveo da su institucije Republike Srpske vodeće u BiH kada je riječ o ispunjavanju uslova u procesu evropskih integracija, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o programima koji se u Republici Srpskoj realizuju uz podršku Ambasade Švedske, posebno kada je riječ o zaštiti životne sredine i energetskoj efikasnosti.

Višković i Stromkvistova izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na zajedničkim projektima i uvjerenje da će u narednom periodu ova saradnja biti intenzivirana i unaprijeđena. Predsjednik Vlade Republike Srpske je Stromkvistovoj, koju je primio u nastupnu posjetu, poželio uspješan mandat u BiH.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *