Srbija pod pritiskom

Srbija “pod strašnim pritiskom EU”

News Vijesti

Vlada Srbije na današnjoj sjednici donijela je odluku kojom se zamrzavaju sve vojne vježbe i aktivnosti sa svim partnerima, objavljeno je na stranici Ministarstva odbrane Srbije. Ovu odluku javnosti je saopćio i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

“Srbija se nalazi pred strašnim i nezasluženim pritiskom EU. Pritisci koji nemaju nikakvog smisla i nisu utemeljieni u našim odlukama i postupcima, pa čak ni u realnosti rezultat su histerije koja određuje političke odluke i pravce velikih moćnih zemalja”, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin ističe da se od Srbije traži po cijenu napuštanja evropske budućnosti i po cijenu još većih pritisaka na politiku Srbije, ali i, kako je rekao, na njen narod na Kosovu i u RS-u, da napusti vježbe sa Bjelorusijom.

“Odlukom Narodne skupštine mi smo vojno neutralna zemlja. Da bismo sačuvali poziciju vojne neutralnosti i izbjegli ili barem umanjili posljedice pojačanih napada na našu zemlju i politiku i ekonomiju, Vlada Srbije je na današnjoj sjednici donijela odluku da se u narednih šest mjeseci prekine sa svim vojnim vježbama i svim aktivnostima sa svim partnerima bez razlike”, rekao je Vulin, objavljeno je na stranici Ministarstva odbrane Srbije.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *