Teroristički napad u Beču

Teroristički napad u Beču

News Vijesti

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer izjavio je da se večeras u centru Beča desio teroristički napadu i da vjerovatno ima više mrtvih i ranjenih. Nehamer je, u izjavi za javni servis ORF, kazao da je napad u centru Beča još u toku, da policija pretpostavlja da ima više napadača i pozvao je građane da ostanu u svojim stanovima.

Portparol Udruženja bečkih bolnica Kristof Miro rekao je agenciji APA da je troje povrđenih, nakon napada u centru grada, dovezeno u klinike pod upravom ove institucije.

Te osobe su zadobile teže povrede, a Miro nije mogao da potvrdi da li se radi o ranama iz vatrenog oružja ili eksplozije, jer postoje i spekulacije medija da se jedan napadač “digao” u vazduh.

Nakon pucnjave kod sinagoge večeras, uslijedila je još jedna – kod hotela Hilton, a uz to i talačka kriza, javljaju mediji. Prema izvještajima medija, ljudi su zarobljeni u Akaiko restoranu, koji se nalazi u centralnoj ulici Mariehilferštrase. Takođe, svega 2,5 kilometara udaljenosti od prve pucnjave u austrijskoj prestonici prijavljenoj večeras.

Policija je pozvala građane da pošalju snimke pucnjave koje imaju. Austrijska televizija javlja da su napadači, paralelno s pucnjavom u blizini sinagoge u centru Beča, u drugom rejonu grada uzeli za taoce posjetioce jednog restorana.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *