Trampov štab: Tužba za Nevadu

Trampov štab: Tužba za Nevadu

News Vijesti

Štab Donalda Trampa, kandidata Republikanske stranke na predsjedničkim izborima u SAD, održao je pres-konferenciju u Las Vegasu na kojoj su se požalili na regularnost izbora. Tvrde da su podnijeli tužbu za Nevadu te da osporavaju regularnost glasova. Poručili su kao su u Nevadi glasali ljudi koji nemaju prebivalište u toj državi.

Navode da su primili puno podataka o neregularnostima te kako su čak glasali i mrtvi. Od sudija traže da zaustavi brojenje listića. Na pitanja novinara nisu odgovarali, samo su im rekli da su oni tu kako bi dobili informacije, ne kako bi postavljali pitanja.

Nevada nosi šest elektorskih glasova i postala je ključna država za predsjedničku trku. Bajden je u prednosti s 49,5 odsto naspram Trampovih 48,5 odsto i ako je osvoji, ima velike šanse za pobjedu. Ali, još nisu pobrojani svi glasovi, pa stoga ništa nije ni gotovo.

Sud u Pensilvaniji presudio je da posmatrači iz kampanje republikanskog predsjednika Donalda Trampa mogu da stoje bliže i da posmatraju proces prebrojavanja glasova u Filadelfiji. U Pensilvaniji je i dalje u toku prebrojavanje glasova, koji bi mogli da odluče ko će biti naredni predsjednik SAD, a iz Trampove kampanje su ovakvu presudu suda brzo pozdravili kao veliku pobjedu.

Nijedan sud nije utvrdio da je bilo prestupa u prebrojavanju glasova u Filadelfiji. Prethodno je MSNBC objavio da je privremeno obustavljeno prebrojavanje glasačkih listića pristiglih poštom u Filadelfiji, jer su demokrate tražile od vrhovnog suda te države da ukine presudu nižeg suda o posmatračima ovlašćenim za prebrojavanje glasova, prenosi Rojters.

Podijeli

1 thought on “Trampov štab: Tužba za Nevadu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *