Trump nema simptome

Trump nema simptome

News Vijesti

Američki predsjednik Donald Trump više nema povišenu temperaturu niti ostale simptome koronavirusa, rekao je njegov doktor Sean Conley. Conley rekao je da je Trump imao “COVID antitijela” i da nije bio potreban dodatni kisik otkako je prebačen u bolnicu.

Predsjednik Trump je otišao u bolnicu 2. oktobra i otpušten je 5. oktobra. Tada je kazao: “Osjećam se sjajno!” Vijest je objavljena prije ključne potpredsjedničke televizijske debate između Mikea Pencea i Kamale Harris.

Bijela kuća ima nove sigurnosne mjere nakon povratka predsjednika Trumpa iz bolnice i vijesti da je još jedan pomoćnik imao COVID-19. Jedno od ključnih pitanja u razdbolju prije izbora 3. novembra je paket poticaja za privredu na koju je utjecao koronavirus.

S druge strane, Donald Trump je od 1945. godine jedini predsjednik SAD-a za vrijeme čijeg mandata je zabilježen pad zaposlenosti, uočljivo je iz statistike Banke federalne rezerve koju je objavio bivši američki predsjednik Barack Obama. Barack Obama je na Twitteru, pored statistike, napisao da Joe Biden ima plan za bolju izgradnju Sjedinjenih Američkih Država i stvaranje miliona radnih mjesta.

“Biden ima plan za stvaranje poslova koji mogu pomoći radničkim obiteljima da napreduju. Biden ima svog udjela u Zakonu o oporavku kojim je započet najduži rast zaposlenosti u našoj povijesti. I ponovit će to”, rezolutan je Obama.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *