Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen u samoizolaciji

News Vijesti

Predsjednica Evropske komisije (EK), Ursula von der Leyen nalazi se u samoizolaciji nakon što je na prošlosedmičnom sastanku bila u kontaktu s osobom za koju se kasnije utvrdilo da je zaražena koronavirusom. Ursula von der Leyen na Twitteru je bavijestila javnost da će otići u samoizolaciju.

“Prošlog utorka sam bila na sastanku s osobom koja je jučer dobila pozitivan test na koronavirus. U skladu s regulacijama, u samoizolaciji sam do sutra ujutro. Prošlog četvrtka sam bila negativna i danas ću se opet testirati”, napisala je Ursula von der Leyen na Twitteru, prenosi Reuters.

Von der Leyen je prošle sedmice, u ponedjeljak i utorak, bila u Lisabonu gdje je održala nekoliko sastanaka s portugalskim zvaničnicima. Ta posjeta je izazvala dosta upita o opravdanosti putovanja u Portugal u vrijeme dok se pandemija ne smiruje.

Prošle sedmice je predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel bio u samoizolaciji zbog čega je za sedmicu pomaknut samit čelnika EU-a. Do sada je već troje članova Evropske komisije bilo u samoizolaciji jer su se našli u blizini zaraženih osoba.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *