Zemljotres juče pogodio Crnu Goru

Vijesti

Zemljotres jačine 3,3 stepena po Rihteru pogodio je sinoć Crnu Goru. Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je u 21.13 registrovao zemljotres manje jačine s epicentrom na osam kilometara sjeverno od Podhuma, sela u blizini opštine Tuzi nadomak Podgorice, prenosi RTCG.

Jačina ovog zemljotresa, kako se navodi, u hipocentru (žarištu) iznosila je 3,3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od IV stepena Merkalijeve skale. “Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 22 km”, navodi se u saopštenju.

Iz Zavoda ističu da na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta s rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao da izazove materijalnu štetu u epicentralnom području. Od utorka, kada je Albaniju pogodio snažan zemljotres u kojem je poginula 51 osoba, a koji se osjetio u cijelom regionu, tlo i dalje podrhtava. Ranije danas Albaniju i Bosnu i Hercegovinu pogodilo je više zemljotresa, napominje CdM.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *