Advokat tužio roditelje

Advokat tužio roditelje

Zanimljivosti

Londonski advokat koji ima 41 godinu nedavno je tužio svoje bogate roditelje jer su odbili da mu pružaju finansijsku pomoć. Advokat iz Londona, čije ime još nije poznato javnosti, požalio se da su ga roditelji izdržavali punih 20 godina, da bi nedavno odlučili da naglo prekinu finansijsku podršku jer se njihov odnos pogoršao. On je tražio od sudije da primora njegove roditelje da nastave podržavati njega i njegovu advokatsku kompaniju.

Interesantno, advokat koji ima 41 godinu tvrdi da je bez posla u svojoj kompaniji, ali i da živi besplatno u stanu svojih roditelja u centralnom Londonu. Roditelji su takođe plaćali i njegove režije, ali po svedočenju advokata to nije bilo dovoljno. “Roditelji su ga podržavali finansijski, a dozvolili su mu i da stanuje u stanu u centralnom Londonu koji je u njihovom vlasništvu. Pored toga roditelji su plaćali i sve režije”, istakao je sudija Džejms Manbi.

Sudija je dodao da se odnos roditelja sa sinom posljednjih mjeseci pogoršao, zbog čega je otac odlučio da ga prestanu finansirati. “On je svoju tužbu pravdao tim da još nije spreman da se osamostali i pozvao se na zakon koji reguliše porodične odnose između roditelja i djece”, zaključio je Džejms Manbi.

Roditelji advokata koji stanuju trenutno u Dubaiu odustali su od sudske parnice sa sinom, što je upravo ono što je advokat i želio da urade, jer u ovom slučaju sigurno ne bi dobio slučaj, zaključak je sudije Manbija.

Zanimljivo je da ovo nije prvi put u sudskoj praksi da odrasla osoba tuži svoje roditelje u nadi da će ih natjerati da i dalje nastave da je podržavaju finansijski. Još tokom avgusta prošle godine Visoki sud u Italiji presudio je u korist roditelja koje je tužio sin jer su odbili da mu pružaju finansijsku podršku. Ovaj muškarac iz Italije je tada imao 35 godina.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *