Bečka filharmonija

Bečka filharmonija svirala

Zanimljivosti

Scene terorističkog napada koji se jučer desio u Beču, potresao kompletnu Evropu. Ipak, da sve ne bude tako crno potrudila se Bečka filharmonija. U toku terorističkog napada muzičari su građane tješili svirajući.

Dok je trajao teroristički napad u Beču, uplašeni građani morali su ostati unutar sale Bečke državne opere. Iako ih je policija iz sigurnosnih razloga morala zadržati unutra, posjetiteljima to nije teško palo s obzirom da su mogli i dalje uživati u vrhunskom izvođenju umjetnika Bečke filharmonije.

Muzičari su zbog ovog čina dobili velike pohvale javnosti, a s obzirom na cjelokupnu situaciju koja se odvijala napolju, njihova pribranost u teškim momentima za svaku je pohvalu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije saopćilo je da je, osim Kujtima Fejzulua, još dvoje makedonskih državljana umiješano u napade u Beču u kojima je u ponedjeljak, 2. novembra, ubijeno četvero i ranjeno 22 ljudi.

apade u centru glavnog grada Austrije izveo je 20-gododišnjak Kujtim Fejzulu, koji je imao dvojno državljanstvo Austrije i Sjeverne Makedonije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehammer u utorak, nakon što je napadača nazvao “teroristom”.

Policija je ubila Fejzulaja na mjestu napada, a uhapsila 14 ljudi povezanih sa glavnim osumnjičenim za napad u Beču, rekao je ministar na konferenciji za novinare, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *