pokušaj pljačke

Bizaran pokušaj pljačke

Zanimljivosti

Bizaran pokušaj pljačke dogodio se u zlatari u Brazilu. Sigurnosne kamere su snimile nepokretnog muškarca u kolicima koji je prijetio uposleniku pištoljem držeći oružje stopalima.

Incident se dogodio u brazilskom gradu Caneli u ponedjeljak, uposlenik zlatare je prvobitno mislio da se radi o šali te je ignorisao pljačkaša, no 19-godišnjak je bio ozbiljan. S obzirom na to da ne može adekvatno koristiti ruke zbog svog invaliditeta, pištolj je držao stopalima. Imao je i ispisanu poruku u kojoj je zahtijevao novac s obzirom na to da je i nijem.

Pokušaj pljačke nije bio uspješan jer je policija uskoro stigla na mjesto događaja i uhapsila pljačkaša. Ustanovljeno je da pištolj nije pravi, ali je u kolicima pronađen veliki kuhinjski nož, objavio je Russia Today.

Na filmu je snimljen bizarni pokušaj pljačke u prodavaonici nakita u Brazilu, u kojem je invalid s oružjem držao blagajnicu, hvatajući oružje nogama. Budući lopov je na kraju doveden do pete. Napadač – za koga se takođe dogodi da je nemi – stvorio je pištolj kako bi pojačao svoju pisanu izjavu i dokazao da nije šala. Kako čovjekove ruke ne djeluju, uhvatio je pištolj nogama, u jednom trenutku čak i oružje donjim udovima kako bi još više odvezao točku kući.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *