usvojila 14 djece iz Afrike

Britanka usvojila 14 djece iz Afrike

Zanimljivosti

Nakon što je završila srednju školu Britanka Letty McMaster (26) otputovala je u Tanzaniju gdje je namjeravala provesti mjesec volontirajući u domu za djecu bez roditelja. Danas, osam godina kasnije, živi sa 14 dječaka i djevojčica koje je usvojila.

Umjesto mjesec, McMaster se u Africi zadržala tri godine – sve dok se dom za djecu bez roditelja nije zatvorio. Međutim ni nakon zatvaranja nije željela odustati od djece s kojom je radila, pa je pokrenula proceduru i usvojila devet dječaka i djevojčica koji su nakon zatvaranja doma trebali biti izbačeni na ulicu.

U proteklih osam godina usvojila je još petero djece koju je našla kako prose i žive na ulici u Velikoj Britaniji, tako da u njenoj kući sada živi 14 dječaka i djevojčica. Ona devet mjeseci godišnje provodi u Iringi, gdje se nalazi njihov porodični dom, a ostatak godine odlazi u Veliku Britaniju gdje se bavi humanitarnim akcijama.

“Neki od njih me smatraju majkom, a drugi me vide kao stariju sestru. Obavezala sam se da ih odgojim što bolje mogu i veoma sam sretna što imam dvije porodice”, rekla je McMaster. Dodala je kako ih je odlučila usvojiti onda kada je vidjela kako ih osoblje doma tretira veoma loše. Uzimali su novac koji su djeca dobijala u donacijama, hranili ih jednom dnevno, fizički i psihički zlostavljali…

Dječaci i djevojčice koje je usvojila danas treniraju nogomet, sviraju različite instrumente i redovno pohađaju školu. Osim što je usvojila 14 djece, McMaster je otvorila i Sigurnu kuću gdje svake sedmice hrani, oblači i prima djecu sa ulice.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *