Burger King

“Burger King”: Neobično

Zanimljivosti

Pandemija je promijenila naše životne navike, ali i pobudila mnoge dobre osobine poput solidarnosti koje je iskazao jedan od najvećih svjetskih lanaca restorana brze hrane Burger King koji je podržao konkurenciju i rekao gostima da naručuju iz McDonaldsa. Naime, “Burger King” u Velikoj Britaniji je na društvenim mrežama obavijestio svoje goste da su zbog novog lockdowna prinuđeni zatvoriti vrata svoji restorana.

Dodali su da svoja omiljena jela građani i dalje mogu naručiti online i tako ujedno pomoći da se sačuvaju radna mjesta onih koji su tu zaposleni. Međutim, “Burger King” je otišao dalje i pozvao svoje stalne goste da ne izlaze čak i ako to znači i da hranu naručuju iz McDonald'sa, piše CNN.

“Kao što nikad nismo ni pomislili da ćemo vas ohrabriti da naručujete iz KFCa, Subwaya, Domino's Pizze, Pizza Huta, Five Guysa, Greggsa, Taco Bella, Papa John'sa, Leona, ili bilo kojeg samostalnog mjesta prodaje hrane, a previše ih je da ih sve spomenemo. Ukratko, iz bilo kojeg sličnog restorana brze hrane (brzog ili malo manje brzog). Nikad nismo mislili da ćemo od vas to tražiti, ali restorani koji zapošljavaju hiljade osoblja zaista trebaju vašu podršku u ovom trenutku. Dakle, ako želite pomoći, i dalje se častite ukusnim jelima preko dostave, narudžbi za ponijeti ili na drive-thru lokacijama”, poručili su iz Burger King-a.

Ovaj potez mnogi gosti nisu očekivali, ali su svi bili pozitivno iznenađeni zbog solidarnosti koju je pokazao ovaj poznati lanac restorana brze hrane u Velikoj Britaniji. “Naručiti Whopper (Burger Kingov hamburger) je uvijek najbolja opcija, ali BigMac isto tako nije baš loša stvar”, dodali su, promovišući jedan od najpopularnijih McDonald'sovih proizvoda.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *