Cvjetni paviljoni

Cvjetni paviljoni za vakcinisanje

Zanimljivosti

Hiljade paviljona za vakcinaciju, u obliku cvijeta koji simbolizira regeneraciju, trebalo bi se početi postavljati u Italiji od januara 2021., kada ova zemlja počinje vakcinisati stanovništvo protiv koronavirusa.

Paviljone je dizajnirao slavni italijanski arhitekta Stefano Boeri koji je zajedno s timom konsultanata razvio logotip i sve vizuelne aspekte uvođenja vakcine u zemlju.

Na italijanskim trgovima i u gradskim središtima će biti postavljeno ukupno 1.500 privremenih cvjetnih paviljona, potvrđeno je iz Boerijevog studija za CNN. Boeri je u saopćenju za javnost istakao da su paviljoni dizajnirani tako da odišu vedrinom i regeneracijom.

Cvjetni paviljoni simbol vedrine i regeneracijeCvjetni paviljoni simbol vedrine i regeneracije “Vakcinisanje će biti čin građanske odgovornosti, ljubavi prema drugima i ponovo otkrivanja života. Ako nas je ovaj virus zatvorio u bolnice i domove, vakcine će nas vratiti u kontakt sa životom i prirodom koja nas okružuje”, dodao je arhitekta.

Boeri je jedan od proslavljenih italijanskih arhitekata, poznat po zgradi Il Bosco Verticale ili Vertikalnoj šumi u Milanu čija cijela fasada vrvi živim drvećem i zelenilom. Na projektu dizajniranja paviljona za vakcinisanje je radio besplatno, saopćeno je iz njegovog studija.

Podijeli

2 thoughts on “Cvjetni paviljoni za vakcinisanje

Komentariši