Finski Djed Mraz putuje

Finski Djed Mraz putuje

Zanimljivosti

Finski Djed Mraz, poznat kao Jolupuki, svečano je krenuo na godišnji božićni put iz Laponije. Tradicionalni početak putovanja prenošen je uživo na Fejsbuku.

“Živimo u komplikovanom periodu, Božić će doneti malu pauzu, čak iako se taj period nastavlja. Sada je trenutak da se opustimo i provedemo vreme sa porodicom”, rekao je Jolupuki u božićnom obraćanju, prenosi Tas s.

On je dodao da je važno obratiti pažnju na porodicu i prijatelje kako se niko ne bi osjećao usamljeno tog posebnog dana, ističući da postoji mnogo načina komunikacije. “Budite zdravi i poštujte preporuke protiv korona virusa. Srećan Božić”, poručio je pre nego što je krenuo na put. Finski Djed Mraz preći će više od 450 milona kilometara kako bi svima na vrijeme čestitao Božić.

Djed Mraz je ranije preko finskog ministarstva spoljnih poslova kontaktirao sve zemlje svijeta i svi su mu bez izuzetka rekli da se restrikcije uvedene zbog korona virusa “ne odnose na leteće irvase, ako nose sanke pune poklona”. Ministarstvo je istako da Djed Mraz, Gospođa Mraz, njihovi irvasi i vilenjaci strogo poštuju mjere protiv korona virusa.

Podijeli

1 thought on “Finski Djed Mraz putuje

Komentariši