druženje s mačkama

Gostionica nudi druženje s mačkama

Zanimljivosti

Riokan je vrsta tradicionalne japanske gostionice u kojima klijenti opušteno mogu boraviti u ležernoj japanskoj tradicionalnoj odjeći. Oni turisti koji zaista žele osjetiti japansku kulturu i tradiciju obično odsjedaju u ovim gostionicama.

Riokani datiraju iz osmog stoljeća kada je stvoren najstariji na svijetu, Nishiyama Onsen Keiunkan. Danas u Japanu imate mnoštvo riokana, a onaj koji je u posljednje vrijeme privukao dosta pažnje je My Cat Yugawara u prefekturi Kanagawa. Naime, u ovom riokanu možete iz prve ruke iskusiti kako je to živjeti sa mačkom.

Vlasnik riokana Akihiro Ochi, kazao je kako postoje ljudi koji vole da se druže s mačkama i komuniciraju s njima, ali da nisu u mogućnosti da ih odvedu kući. Dakle, riokan je prilagođen svim ljudima koji obožavaju mačke. “U našem objektu svi su prijatelji i dio porodice, i gosti i zaposleni. Često radim i 24 sata. Naše mačke su posebne i s njima smo jako bliski”, rekao je Ochi i dodao kako su mačke jako pametne, ljubazne, poslušne i mirne.

“Ne poslujemo zbog dobiti. Ogroman dio našeg prihoda odlazi na održavanje ustanove, uključujući hranjenje mačaka i održavanje njihovog zdravlja.” Osim toga, gosti koji su u mogućnosti mogu udomiti mačku. Cijena boravka u ovom hotelu je 47 dolara po osobi ili 30 dolara za one koji borave u sobi bez vlastitog kupatila.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *