Pizza sa 254 vrste sira

Guinnessov rekord: Pizza sa 254 vrste sira

Zanimljivosti

Francuz Benoit Bruel iz Lyona oborio je Guinnessov rekord kada je napravio pizzu sa čak 254 vrste sira. On se bavio višemjesečnim administrativnim poslovima kako bi sakupio dokaze da je zaista iskoristio sve sastojke koje je naveo.

Zato su mu iz Guinnessa tek sada priznali rekord koji je zapravo oborio još u februaru, piše TheTakeout.

Svojom pizzom oborio je rekord Australca Johnnyja di Francesca iz Melbournea koji je ispekao pizzu za koju je iskoristio 154 vrste sira. Bruel je svoj uspjeh podijelio na Instagram nalogu restorana.

“Potrajalo je, ali Guinness je priznao moj rekord i sada je službeno. Stiže mi certifikat, kao i popis svih sireva”, napisao je Bruel u komentaru. Navodno je na kraju dodao još tri vrste sira, ali ih iz nepoznatog razloga nije naveo tako da je službeni broj iskorištenih sireva 254.

Inace, Od najvišeg čovjeka, najdužih noktiju, do psa koji hoda unazad na pet metara, Guinness sakuplja epske svjetske rekorde više od 60 godina.

Ova knjiga je i dan danas vrlo popularna, a discipline su brojne. Sadrži mnoge uobičajene sportske discipline, ali i mnoge neobične i zanimljive. Postoje mnogobrojni rekordi koji su povezani s hranom, brzim jedenjem, izgledom i slično. I ove godine zabilježeno je nekoliko Guinnessovih rekorda, a mi vam donosimo neke od najzanimljivih.

Podijeli

3 thoughts on “Guinnessov rekord: Pizza sa 254 vrste sira

Komentariši