Kuće Elvisa i Stalonea

Kuće Elvisa i Stalonea

Zanimljivosti

Kuća koja se nalazi u Palm Springsu, a u kojoj je kralj rock and rolla Elvis Presley proveo svoj medeni mjesec sa suprugom Priscillom, prodaje se za 2,5 miliona dolara. Imanje je smješteno u Palm Springsu nedaleko od Los Angelesa, a od 1967. godine, kada je na njemu boravio Presley, uglavnom je zadržalo svoj originalni izgled.

Elvis je kuću izabrao za medeni mjesec, a potom ju je unajmljivao nekoliko godina jer mu se veoma svidjela. Preporuku je dobio od menadžera Toma Parkera. Kuća ima “dizajn svemirskog broda”, a magazin Look ju je izabrao 1962. godine za “Kuću budućnosti”.

Imanje je napravljeno 1960. godine te nudi nešto više od 464 kvadratna metra prostora za život. Dizajn potpisuje William Krisel. Kuća se sastoji od četiri ovalna prostora za život na tri nivoa sa zaobljenim kamenim zidovima, a ima pet spavaćih soba i pet kupatila. Posebno je zanimljivo ognjište napravljeno na sredini sobe. Prostorija ima staklene zidove koji omogućavaju lijep pogled na okolinu.

Holivudski glumac Sylvester Stallone ne štedi ni u vrijeme pandemije. Dio bogatstva odlučio je potrošiti na imanje u Palm Beachu na Floridi, koje je popularno okupljalište bogatih. Stallone je kupio vilu koja se nalazi na moru, a za koju je izdvojio 35 miliona dolara. Luksuzna vila projektovana je tako da je okrenuta prema moru i zaštićena od neželjenih pogleda. Veličine je 1.230 kvadratnih metara i u njoj se nalazi sedam spavaćih soba, deset kupatila, brojne prostorije za druženje, a nezaobilazan je i pogled koji se pruža na okean.

Tamo će glumac živjeti sa suprugom Jennifer Flavin i kćerkama Sistine, Sophijom i Scarlett. Osim vile u kojoj će boraviti Stallone, postoji i kuća za goste koja se nalazi odmah pored bazena na imanju.

Podijeli

3 thoughts on “Kuće Elvisa i Stalonea

Komentariši