Milion funti i ona više nema rak

Zanimljivosti

Lin (55) i Dejvid Prajs (53) iz Velike Britanije zauvijek će pamtiti kako su im se životi promijenili u trenu – isti dan su saznali da su osvojili “Lucky Dip Euromillions” na Nacionalnoj lutriji i da naznaka raka dojke kod Lin nema. Tog dana, 29. oktobra ove godine, Lin je primila pismo iz bolnice o nalazima mamografije u kojemu je pisalo da više nema raka dojke. Nije se stigla ni veseliti kako treba kada je nakon deset minuta ušao njen suprug te joj sav uzbuđen rekao da su upravo postali milioneri, osvojili su milion funti.

“Deset minuta prije nego što je ušao kroz vrata, otvorila sam pismo u kojem je pisalo da je moj mamogram čist već četiri godine zaredom. Bila sam tako sretna. Stavila sam pismo na ormarić i krenula pripremati večeru, a onda je David ušao i rekao da smo bogati. Mislila sam da me zafrkava, zaista, ali nije. Stala sam i i zurila u zid neko vrijeme, a zatim otišla u kupatilo. Dva sata kasnije pokucao je na vrata i pitao jesam li dobro, tek tada sam se sjetila pisma i rekla mu za to”, prisjetila se Lin.

Kaže da je dan ranije spomenula suprugu kako joj se nisu javili iz bolnice i da je pomalo zabrinuta. On joj je rekao neka pričeka još nekoliko dana, a zatim ih nazove. I David je ispričao kako je taj dan izgledao, odnosno detalj kada je ušao u kuću s dobrim vijestima. “Za svaki slučaj sam se odmaknuo malo od nje u slučaju da me udari misleći da je zafrkavam”, kazao je smijući se i dodao da, iako ih novac jako veseli i olakšati će im život, vijest da mu je supruga zdrava im ipak puno više znači.

“Zdravlje je pravo bogatstvo”, rekao je. Njegova majka je umrla od raka dojke godinu dana prije nego je Lin saznala svoju dijagnozu, a to je pak bilo u gotovo isto vrijeme kada su rak na dojci pronašli i kod njene majke. David je, kaže, bio vrlo zabrinut. Nije želio izgubiti ljubav svog života. “Bilo mu je jako teško, a ovaj oktobar je bio toliko sretan za nas. Ovo je naš sreat mjesec, zaista je”, dodala je Lin. U samo jednom danu život im je postao lakši, kao da im je netko s leđa skinuo ogroman teret. Lin i Dejvid su roditelji troje djece. Ona radi u praonici rublja u staračkom domu, a on u “British Airwaysu”. Kaže da je gotovo zaboravio provjeriti dobitni listić, kolega na poslu ga je podsjetio. Imao je dva uplaćena listića, a da je dobitnik saznao je pogledavši na mobitel sat vremena prije završetka smjene.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *