Muva postala zvijezda

Muva postala zvijezda

Zanimljivosti

Jedna muva postala je prava zvijezda debate Majka Pensa i Kamale Haris, jer je uspjela da izdrži na glavi potpredsjednika SAD skoro dva minuta. Pred kraj debate koja je bila puno mirnija, za razliku od prošlonedjeljnog obračuna Bajdena i Trampa, muva je sletjela na Pensovu snježno bijelu kosu i “mirno posmatrala” šta rade ostali u hali.

Iako ju je Kamala Haris sigurno vidjela, nije reagovala, već je nastavila da drži govor. Za to vrijeme, na društvenim mrežama tema razgovora Kamale i Pensa pala je u drugi plan.

Svi su počeli da komentarišu muvu, a ubrzo je zaživio i hashtag #FlyGate, a čak su se i na CNN-u našalili nakon debate kako je muva bila najzabavniji trenutak večeri, prenijele su agencije.

Senatorka Harris kritizirala je postupanje predsjednika Trumpa s pandemijom, optuživši ga da je to nazvao “podvalom” i rekao da je administracija “minimizirala ozbiljnost toga”. U februaru je optužio demokrate za “politizaciju koronavirusa” i spomenuo postupak opoziva protiv njega, nazvavši to “podvalom”. Dalje je rekao da su kritike demokrata zbog njegovog postupanja s Covid-19 “njihova nova podvala.”

Potpredsjednik Mike Pence branio je odgovor američke vlade na koronavirus tvrdeći da je spašeno stotine hiljada života jer je predsjednik Trump obustavio sva putovanja iz Kine, u ranoj fazi izbijanja. Gospodin Trump izdao je naredbu 31. januara kojom je zaustavio ulazak stranih državljana koji su bili u Kini u prethodne dvije sedmice u SAD, a koja je stupila na snagu 2. februara.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *