Najduža biciklistička staza na svijetu

Najduža biciklistička staza na svijetu

Zanimljivosti

Turska je dobila najdužu na svijetu, uz to i jedinstvenu biciklističku stazu, koja ide uz obalu Mediterana, privlači domaće i strane turiste i služiće za brojne sportske događaje. Biciklistička staza dugačka 26 kilometara prati obalu, povezujući dva okruga najjužnije turske provincije i poslužiće i za jačanje turizma u regionu, prenose turski mediji.

“Na putu Samandag-Arsuz izgradili smo najdužu biciklističku stazu na svijetu”, rekao je Rahmi Dogan, guverner provincije Hatai. Privukla je pažnju velikog dela sveta, rekao je Dogan i najavio da se sada radi na punkotivima za rentiranje bicikala kako bi ljudi uživali u vožnji između planina i mora.

Biciklistička staza je dio projekta kojim Turska želi da promoviše zdraviji način života i smanji emisije štetnih gasova iz motornih vozila.

Plan je da do 2023. godine, ima više od 4.000 kilometara biciklističkih staza koje će kao i ova biti integrisane u evropski EuroVelo, mrežu od 15 biciklističkih ruta na dugim relacijama koje povezuju kontinent.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *