Najduže noge na svijetu

Najduže noge na svijetu

Zanimljivosti

Sedamnaestogodišnja učenica iz Teksasa srušila je dva rekorda za Ginesovu knjigu – jedan za najduže ženske noge, a drugi za tinejdžerku s najdužim nogama na svijetu. Prema Ginesu, desna noga Masi Karin iz Sedar Parka duga je preko 134 centimetra, dok joj je lijeva oko pola centimetra kraća.

U videu objavljenom na YouTubeu majka tinejdžerke govori o tome kako je u ranoj dobi shvatila da je njezina kćerka viša od svojih vršnjaka.

“Pretpostavljam da je neki gen zaslužan za njezinu visinu”, rekla je, prenijele su agencije. Masi je visoka čak 208 centimetara, njezin brat visok je 193 cm, dok njezina majka ima 170 cm.

Njezina lijeva noga duga je preko 53 inča, dok je desna malo kraća, na 52,874 inča, navodi Guiness. “Otprilike druge godine, jednostavno sam prestala da se brinem što ljudi misle o meni”, rekla je Currin Guinnessu. “A kad sam jednom prestala da se brinem, ništa me više nije pogađalo.”

Currin se sada koristi svojim društvenim mrežama kako bi nadahnula druge da prihvate njihovu visinu. Sa 1,7 miliona pratilaca na TikTok-u i još 50 000 na Instagramu, ona redovno objavljuje o samopouzdanju i imidžu tijela. Njeni videozapisi na TikTok-u dosežu milione gledalaca po videozapisu.”Nadam se da će visoke žene vidjeti da je visina dar”, rekla je Currin Guinnessu. “I da se ne treba sramiti što si visok. Trebala bi to zaista prihvatiti.”

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *