Napadi na konje

Napadi na konje u Francuskoj

Zanimljivosti

Policija u Francuskoj pokrenula je potragu za dvojicom muškaraca zbog sumnji da su ubili ili osakatili više konja, pišu agencije. Oko 40 policajaca prebačeno je helikopterom do grada Lozne, blizu Dižona, nakon što je jutros napadnut jedan konj. Na desetine konja ubijeni su ili osakaćeni širom zemlje ove godine, što je izazvalo negodovanje javnosti.

Policija ne zna zašto su napadnute životinje, ni da li je to djelo jedne osobe ili jesu li prvi napadi podstakli kopiranje istih zločina. Tokom posljednjeg incidenta vlasnik konja pozvao je policiju rano jutros, nakon što je vidio svjetla lampi na svojom imanju. Tužiteljstvo iz Dižona lokalnim je medijima reklo da je konj lakše povrijeđen.

U Francuskoj je zabilježeno više od 30 drugih slučajeva, a konjima su odsječene uši i genitalije. Pronađeno je još jedno raskomadano tijelo konja. U sklopu istrage jednog napada policija je prošlog mjeseca objavila fotorobot navodnog počinitelja uočenog na mjestu događaja. Ministar poljoprivrede Žilien Denormandi kasnije je obećao da će odgovorni za napade biti izvedeni pred lice pravde.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *