Oglasi iz prošlosti

Oglasi iz prošlosti

Zanimljivosti

Stranica Bored Panda sakupila je nekoliko primjera reklama koje su objavljivane krajem 20. stoljeća. Svi isječci prikazuju vrtoglave cijene tehnologije koja je nekada bila vrlo popularna.

Među reklamama je moguće vidjeti mobitel iz 1989. godine, koji je tada koštao 1.499 dolara, a pomoću kojeg ste tada mogli obavljati pozive te je u njega moglo stati 40 kontakata.

Osamdesetih ste za vrtoglavih 5.995 dolara mogli kupiti kompjuter koji posjeduje hard disk sa 10 megabajta! No ukoliko biste htjeli kupiti samo hard disk, za njega biste trebali izdvojiti 3.398 dolara. U istom periodu popularan je bio i elektronski kalkulator koji je koštao 98,95 dolara. TV u boji koštao je 327,88 dolara, video kamera 207,70 dolara, a konzole za igrice 599 dolara.

Sasvim druga vijest – U Ukrajini je jedna 51-godišnja žena pokušala da ručno iskopa tunel, kako bi oslobodila sina koji je u zatvoru i sada je i sama suočena s prijetnjom da bude osuđena na zatvorsku kaznu. Žena, čije ime nije navedeno, iznajmila je kuću u blizini zatvora u Zaporožju na jugu Ukrajine, gdje njen sin izdržava doživotnu kaznu zatvora, piše Daily Mail.

Da bi iskopala tunel koristila je lopatu i pijuk, kopala je samo noću kako ne bi privukla pažnju, a dolazila je do zatvora koristeći tihi električni skuter. Ona je do trenutka kada je uhapšena iskopala oko tri tone zemlje.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *