Monoliti

Razotkrivena misterija monolita

Zanimljivosti

Monoliti koji su se pojavljivali na lokacijama širom svijeta postali su velika misterija, ali je ona sada riješena. Nakon što se prvi monolit pojavio u Utahu u SAD-u, otkrivena su još četiri, po jedan u Californiji, Rusiji, Rumuniji i Holandiji. Međutim, New York Post piše da iza “misterije” stoji grupa skulptora pod nazivom “The Most Famous Artist” iz SAD-a.

Na njihovom Instagram profilu su objavljene fotografije na kojima se vidi kako izrađuju monolite. Grupa umjetnika se nalazi u New Mexicu, a monolite prodaju putem internet stranice. Cijena jednog monolita iznosi 45.000 dolara.

Novi misteriozni monolit se sada pojavio na vrhu planine u Kaliforniji, svega sedam dana nakon što je prvi put otkriven u pustinji Utaha.

Monolit koji je svojom pojavom zagolicao maštu javnosti i potaknuo priče o vanzemaljskom prisustvu je ubrzo nakon pojavljivanja nestao iz pustinje na jugoistoku savezne američke države Utah i pojavio se u Rumuniji. Sada je novi otkriven u Kaliforniji.

Lokalne novine su izvijestile da je ova srebrnasta građevina pronađena na vrhu planine Pine nakon što je nekoliko lokalnih planinara prolazilo tuda i fotografisalo se sa monolitom. “Čini se da je trostrani obelisk izgrađen od nehrđajućeg čelika, a visine je preko tri metra”, prenijele su novine Atascadero News.

Za razliku od onog iz Utaha koji je bilo čvrsto postavljen u stijene, ovaj monolit zapravo stoji poprilično klimavo i ne bi ga bilo teško srušiti. Još uvijek je velika misterija ko je napravio i postavio ove monolite, kao i identitet osoba koje su uklonile prvobitnu građevinu iz Utaha.

Podijeli

4 thoughts on “Razotkrivena misterija monolita

  1. Monoliti koji se pojavljuju širom planete, postoje ovde kao i u 4d i 5d. Biće ih sve više. Oni kreiraju energetsku mrežu koja emituje frekvencije. Pomažu da se podigne frekvencija planete u oblastima u kojima se pojavljuju, kao i medju grupama ljudi. Napravljeni su tako da izgledaju kao da ih je napravio čovek, ali zapravo nije. Monoliti su benevolentni.

Komentariši