McDonald's o Nikoli

Reklama McDonald'sa o Nikoli iz Sarajeva

Zanimljivosti

Zbog pandemije koronavirusa i brojnih restrikcija, Božić je ove godine drugačiji za sve, pa tako i za Nikolu iz Sarajeva koji radi u McDonald'su u Minhenu.

McDonald's je ove teške godine želio iznenaditi svoje zaposlenike jedistvenom kampanjom. Željeli su ublažiti tugu svojim radnicima zbog toga što ne mogu putovati da vide porodicu, a među njima je i Nikola. Nikola, zaposlenik iz BIH koji već nekoliko godina radi u restoranu u Minhenu, ni ove godine neće moći putovati kod svoje porodice.

Stoga je McDonald's u ime svih koji ne mogu proslaviti Božić sa svojim porodicama, osmislio reklamu kojom poručuju “ako Nikola ne može kući, onda mu McDonald's donosi njegov dom”.

U kamionu, replika dnevne sobe kuće njegovih roditelja dolazi ispred restorana. Tako da porodica, iako na daljinu može i dalje zajedno slaviti u poznatom okruženju i uz božićnu večeru prema receptu njihovih roditelja.

Trenutna situacija s koronavirusom i nove restrikcije tokom božićnih praznika pogodili su sve pa tako i radnu snagu u McDonald'su u Njemačkoj. Kompanija zapošljava ljude iz 119 različitih nacija, od kojih mnogi imaju porodice u inostranstvu koje ne mogu posjetiti za praznike, stoga je ova reklama i više nego sjajna ideja koja je mnoge raznježila.

Podijeli

7 thoughts on “Reklama McDonald'sa o Nikoli iz Sarajeva

Komentariši