Rukama oživio slonče

Rukama oživio slonče

Zanimljivosti

Tajlandski spasilac Mana Srivate obavio je desetine reanimacija u svojoj 26 godina dugoj karijeri, ali nikada na slonu. Mana se odazvao na poziv za pomoć zbog saobraćajne nesreće na putu. Motociklista se sudario sa mladunčetom slona dok je ono prelazilo put sa svojim krdom u istočnoj provinciji Čantaburi.

Na snimku koji se proširio društvenim mrežama, vidi se kako Mana rukama pokušava da vrši kompresije na mladunčetu slona koje leži beživotno na putu. Njegove kolege su odmah pored pomagale motociklisti koji je bio povrijeđen u sudaru.

“Instinkt mi je da spasavam živote. Bio sam zabrinut sve vrijeme jer sam mogao da čujem majku i druge slonove kako dozivaju mladunče. Pretpostavio sam gde se srce nalazi na osnovu ljudske anatomije i snimaka koje sam gledao“, ispričao je Mana, prenosi Gardijan.

“Kada je slonče počelo da se pomjera, samo što nisam zaplakao”, prisjetio se spasilac. Slonče je uspjelo da poslije nekoliko minuta stane na noge, a onda su ga prenijeli na drugu lokaciju da bi provjerili da nema druge povrede. Ubrzo je vraćeno na mjesto nesreće u nadi da će ga majka pronaći.

Podijeli

3 thoughts on “Rukama oživio slonče

Komentariši