Singapore Airlines

Singapore Airlines prodavao jela

Zanimljivosti

Kompanija Singapore Airlines je u svom parkiranom avionu uspjela rasprodati sve pripremljene obroke. Neobična ponuda Singapore Airlinesa je ipak privukla veliki broj zainteresovanih uprkos cijeni koja je dostizala 496 dolara. Već su obavljena dva termina, a kompanija je zakazala još dva. Gosti se upisuju na listu čekanja kako bi dobili priliku da ručaju ili večeraju u avionu.

Singapore Airlines je samo jedna od aviokompanija koje traže nove načine zarade u vrijeme kada je pandemija koronavirusa zadala težak udarac. Kompanija je primala goste u parkirani Airbus A380 koji se nalazi na glavnom aerodromu. U narednom periodu će koristiti dva ista aviona, a termini traju tri sata. Sve se organizuje uz poštivanje mjera društvennog distanciranja.

Gosti će moći birati klase, a osnovna cijena u ekonomskoj klasi iznosi 39 dolara. Uz ugodan obrok mogu pogledati i neki film. Singapore Airlines nudi i dostavu hrane, odnosno poznate pakete koji se inače dobiju u avionima. Kompanije kao što su tajvanska Eva i australski Qantas su ranije organizovale panoramske letove koji su također privukli veliki interes.

Na sve to, aviokompanija “Singapur Erlajns” ponudila je ljubiteljima putovanja izlazak u neobičan restoran. Avion tipa A380 privremeno je postao ugostiteljski objekat, a cijena večere je oko 400 evra. Iz kompanije “Singapur Erlajns” naveli su da su sve karte za večeru rasprodate za manje od pola sata. Avion tipa A380, jedan od najvećih putničkih aviona, 24. i 25. oktobra postaće restoran. Tokom večeri biće poštovane sanitarne mjere tako što će neka sjedišta biti prazna. Za one koji žele da “putuju” bez izlaska iz kuće, predviđena je kućna dostava.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *