Tetovaže

Tetovaže inspirisane pandemijom

Zanimljivosti

Pandemija koronavirusa je bez sumnje obilježila 2020. godinu, promijenila naše živote i doprinijela tome da više obraćamo pažnju na svoje i tuđe zdravlje. I dok većina ne razmišlja o koronavirusu i želi da što prije prođe, postoje i oni koji su odlučili svoje tijelo “ukrasiti” tetovažom koja će ih uvijek na njega podsjećati.

Bored Panda piše da se može reći da su upravo tetovaže inspirisane koronavirusom postale trend u svijetu u posljednjih nekoliko mjeseci. Iako možda na prvu pomisao tako djeluje, one nisu nužno depresivne, već su pune zdravog humora i kreativnosti.

U galeriji možete pogledati fotografije tetovaža među kojima ima onih koje iskazuju poštovanje prema zdravstvenim radnicima koji su pokazali veliku hrabrost tokom pandemije, zatim.

Tu su i one koje prikazuju motiv zaštitne maske za lice u različitim, a ponekad i šaljivim kontekstima te također mnoge od njih u fokusu imaju pranje ruku koje se tokom pandemije najviše i preporučuje kao jedno od mjera zaštite zdravlja. Osim navedenih, ljubitelji tetovaža su se odlučili na svome tijelu nacrtati i toalet papir koji je bio jedan od glavnih “simbola” pandemije s obzirom na to da su ga u velikim količinama kupovali ljudi širom svijeta.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *