skrivao 6.000 dolara

U donjem vešu skrivao 6.000 dolara

Zanimljivosti

Senator Chico Rodrigues, saveznik Brazilskog predsjednika, uhapšen je zbog svežnja novčanica u donjem vešu, koje je nosio za vrijeme racije zbog sumnje na korupciju. Insistira da nije kriv i da nije radio ništa nezakonito.

Policija je prvo pronašla 10.000 brazilskih reala (1.781 dolar) i skoro 6.000 dolara u sefu u senatorovoj kući, a prema policijskom izvještaju, jedan od policajaca je primijetio veliku četvrtastu izbočinu ispod senatorovih hlača kada je zatražio da ode u toalet.

“U svoj donji veš je sakrio 15.000 reala (2.672 dolara). Kad sam ga treći put pitao ima li još novca skrivenog u donjem vešu, senator je ljutito spustio ruke i izvukao još novčanica – ukupno oko 3.200 dolara”, stoji u izvještaju policajca.

Tako je zbir novčanica pronađenih u donjem vešu gotovo 5.900 dolara. Senator je bio dio istrage zbog navodne zloupotrebe COVID-19 fondova. “Provalili su mi u kuću jer sam radio svoj posao i kao zastupnik stvarao zalihe za borbu protiv COVID-19. Vjerujem u pravdu i dokazat ću da nemam ništa s nezakonitim radnjama”, rekao je senator u svoju odbranu.

Predsjednik Brazila Jair Messias Bolsonaro je osvojio izbore na obećanjima da će se boriti protiv kriminala i korupcije, a povodom Rodriguesovog hapšenja je izjavio da se svi bore protiv korupcije, bez obzira na to o kome se radi.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *