"let za nigdje"

Uvođenje “leta za nigdje”

Zanimljivosti

Koronavirus je utjecao na sve sfere društva, a aviokompanije su među najpogođenijim. Zbog toga su prinuđene da improvizuju i na kreativan način omoguće putovanja ljudima koji su zaljubljeni u letenje i istraživanje svijeta. Shodno tome jedna aviokompanija iz Singapura razmatra uvođenje “leta za nigdje”, što podrazumijeva da će putnici poletjeti i sletjeti na isto mjesto kako bi na taj način bila umanjena čežnja za putovanjima, ali i smanjene ekonomske poteškoće.

Ukoliko se nastavi realizacija ove ideje, “letovi za nigdje” s aerodroma Singapur Changi mogli bi početi narednog mjeseca, a aviokompanija “Singapore Airlines” je kazala da ti planovi još nisu sigurno potvrđeni. Takvi letovi mogli bi se smatrati jednom vrstom pomoći nacionalnom avioprijevozniku da se izbori tokom godine s rekordnim gubicima koji su izazvani pandemijom, a s druge strane, stanovnicima omogućavaju priliku da napuste ovo područje na samo nekoliko sati.

Kompanija Singapore Airlines se svrstava među najbolje svjetske aviokompanije, međutim, trenutno je teško pogođena pandemijom zato što ne obavlja putničke letove. “Na vrijeme ćemo sve obavijestiti ako nastavimo ove planove”, kazali su iz ove aviokompanije. Većina od 5,7 miliona stanovnika Singapura nije mogla putovati otkako je ova država zatvorila granice krajem marta.

Australac Leithen Francis, koji živi u Singapuru od 2001. godine, kazao je da je zainteresovan za “letove za nigdje” ukoliko oni postanu stvarnost. “Mislim da je to sjajna ideja i bio bih spreman ukoliko je nastave. Navikao sam putovati, tako da mi definitivno nedostaje letenje”, kazao je Francis. Suzanna Low iz Singapura je kazala da je spremna platiti kartu ukoliko je cijena razumna.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *