Brend "Twisted KELI"

Brend “Twisted KELI”

Život i stil

Iza unikatnog nakita “Twisted KELI” stoji dizajnerica Jasna Čolić-Čičić, sarajevska umjetnica koja je svojim radom na Instagramu zaintrigirala ljubitelje dobrog nakita, ali i pokazala humanost tokom pandemije. Osnivačica modnog brenda “KELI” i “Twisted KELI” otkrila nam je svoj put do uspjeha, kazavši da je sve krenulo spontano.

“Modu generalno nikad nisam pratila, tako da mi to nije bila vodilja ni inspiracija, ali sam oduvijek imala neku sklonost i jaku želju za stvaranjem nečeg opipljivog. Sve te želje i ideje su pokretač da krenem ozbiljnije sa radom i osnujem brend pod imenom ‘KELI by Jasna Čolić’ koji se bavi kreiranjem unikatnih odjevnih komada odjeće”, govori naša sagovornica koja je u Sarajevu završila Akademiju likovnih umjetnosti i stekla zvanje Akademskog grafičara.

Dizajnom se počela ozbiljnije baviti 2008. godine, a ideja za nakit se javila u toku studiranja i rada na grafičkim pločama, na Akademiji likovnih umjetnosti.

“Nakon malo veće pauze od brenda ‘Twisted KELI’ ,(koji se bavi izradom nakita), u 2014. prestala sam s radom i ponovo 2017. se vratila, jer sam u to vrijeme bila više posvećena radu drugog brenda koji izrađuje unikatne odjevne komade odjeće ‘KELI by Jasna Čolić’. Teško je održavati dva brenda i biti jednako posvećen svakom, tako da uvijek bude jedan zapostavljen. Kad čovjek sve sam radi od ideje pa do njene realizacije, vremena uvijek nedostaje, a teško je naći nekog ko bi pomogao u procesu stvaranja. Teško da kome vjerujem, povjerim i približim svoju ideju, samo sebi vjerujem kad je to u pitanju”, iskrena je Čolić-Čičić.

Inspiracija za nakit i ideje nastajale su u klasi grafike na Akademiji, gdje je umjetnica i provodila dosta vremena za vrijeme studiranja, ujedno radeći i na grafičkim pločama.

“Grafika sama po sebi ima dosta tehnika i mogućnosti za umjetničkim izrazom. Tako sam i došla na ideju da od ploča koje koristimo za grafiku, napravim jedan komad nakita, koristeći jednu od tehnika koje sam u to vrijeme i primjenjivala. Nakit je rađen u cinku gdje je obrađen posebnom tehnikom, da bi se dobila tekstura na metalu i još dodatnom doradom postigao efekat industrijskog izgleda ili starog nakita s patinom”, priča umjetnica.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *