Irma Čamdžić-Patković

Čamdžić: Modna karijera u Njemačkoj

Život i stil

Travničanka Irma Čamdžić-Patković već sedam godina niže modne uspjehe u Njemačkoj. Pažnju na sebe skrenula je nakon učešća u emisiji “OBN star model by Dejana Rosuljaš”, gdje je ušla u top deset najljepših djevojaka iz BiH i šire. To je bio njen prvi doticaj s modom, a danas Irma slovi za uspješnu modnu influensericu. U budućnosti se vidi na stranici prestižnih modnih časopisa. Iz svog minhenskog doma Čamdžić-Patković je govorila o svojim modnim počecima, istaknutim ljudima u svijetu mode koje je upoznala te o modnoj sceni u BiH.

“U Minhen sam se preselila nakon što sam se udala, a 2014. sam se prvi put ostvarila u ulozi majke. Imam troje djece, dva dječaka i jednu djevojčicu. Pored svakodnevne uloge majke, radim na svojoj karijeri. Istina, treba mnogo žrtvovanja, ali uspijeva mi za sada”, govori Irma. Poručuje da modu živi otkako postoji i da je ona dio nje.

“Da se opet rodim, ponovo bih se bavila istim poslom. Trenutno svoj put u modnom svijetu tražim kao stilistica, ali i kao modna influenserica. Redovno vodim Instagram profil u kojem se mogu pronaći raznolikosti. Prije svega, život jedne porodične žene s djecom, ali i dosta modnih kombinacija kojim inspirišem najviše porodične i uspješne žene”, kaže Čamdžić-Patković.

Njeni prvi dodiri s modnim svijetom desili su se kada je imala 16 godina. Tada je ponijela titulu najšarmantnije djevojke i omogućila sebi direktan plasman za izbor najljepše djevojke u Federaciji BiH. “Kada sam se prvi put takmičila na ‘OBN star model by Dejana Rosuljaš’ osjetila sam život modela pred kamerom, profesionalizam, ali i požrtvovanost koja mora postojati u tom poslu. Također, boravak u kući značio je prilagođavanje s djevojkama različitih karaktera. Sve je to nekako osnažilo moju ličnost. Danas sam tu gdje jesam. Koračam snažno i dovoljno oprezno, na putu prema svojim ciljevima i snovima”, poručuje Čamdžić-Patković.

U Njemačkoj je, dodaje, ostvarila dosta kvalitetnih poznanstava i saradnji. “Tokom ovog posla upoznala sam dosta utjecajnih ljudi. Na jednom putovanju sam upoznala dizajnericu svjetskog kalibra, Ruskinju, odmah smo se pronašle. Vjerujem da ćemo sarađivati u budućnosti. Udijelila mi je toliko komplimenata na račun mog stila i izgleda, što me je samo podstaklo da ne stajem i da vjerujem da sam na pravom putu”, ističe naša sagovornica. Odricanja je bilo mnogo da bi danas bila tu gdje jeste, priznaje, ali nikad nije pomišljala da odustane.

Podijeli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *